Tisztelt Szlovák cég Ügyvezetője!


Szlovákiában egységes 19% os az adókulcs
Szlovákiai cégének működésében FONTOS jogszabályváltozás kerül bevezetésre 2017. január 1-i hatállyal. Az új jogszabály lényege, hogy január 1-től minden Szlovákiában bejegyzett cégnek KÖTELEZŐ lesz az elektronikus ÜGYFÉLKAPU aktiválása. Ezentúl minden állami és hivatalos szervvel csak és KIZÁRÓLAG az ügyfélkapun keresztül történhet levelezés és kapcsolattartás.

Gyakorlatban ez annyit jelent, hogy az eddig megszokott levelek, tértivevényes levelek, felszólítások, értesítések stb. teljesen MEGSZŰNNEK és minden hivatalos levél csak az új rendszerbe érkezik! A fentiek értelmében és a Szlovák parlament 305/2013 sz. törvényének 60§ 10 bekezdése alapján minden cég számára KÖTELEZŐVÉ válik az ügyfélkapu aktiválása.

Az ügyfélkapu regisztráció alapfeltétele, hogy a cég ügyvezetője vagy:
  1. meghatalmazzon egy akkreditált szlovák állampolgárt az ügyfélkapu kezelésére, vagy
  2. rendelkezzen szlovák tartózkodási engedéllyel (chippel ellátva).

Mivel a szlovákiai tartózkodási engedély ( lakcímkártya ) ügyintézése a cég ügyvezetőjének bonyolultabb, költségesebb és jelentősen hosszadalmasabb folyamat ( lakhelybiztosítása, sorban állás, utazás stb. ), ezért javasoljuk a legegyszerűbb megoldást: egy akkreditált szlovák állampolgár meghatalmazását az ügyfélkapu ellenőrzésére, a beérkező levelek továbbküldésére, ill. kezelésére.
Az elektronikus posta kezelőfelülete szlovák nyelvű és a beérkező levelek is szlovák nyelvűek, tehát ezen okokból kifolyólag is a legegyszerűbb megoldás, ha szlovákul beszélő személyt bíz meg a cég leveleinek kezelésével.

Szolgáltatásunk:
az első éves teljeskörű ügyfélkapu intézés, kezelés és a beérkező levelek elektronikus továbbküldése az Ön által megadott e-mail címre   290,-EUR/ első év
a második évtől, évente egyszeri fizetendő ügyfélkapukezelési díj.   190,-EUR/ év


Amennyiben ajánlatunk felkeltette az érdeklődését csak fel kell vennie velünk a kapcsolatot. Az Ön által megadott adatok alapján mi elkészítjük a meghatalmazást, amit szlovákiai közjegyző előtt kell ellenjegyezni. A további ügyintézés már a mi feladatunk. Az egész folyamat ügyintézése az Ön idejéből csupán FÉL ÓRÁT vesz igénybe.
A törvény életbelépéséig, tehát 2017. január 1-ig már nem sok idő maradt és mivel minden Szlovákiában bejegyzett cég érintett az új ügyfélkapu bevezetésében , ezért kérnénk mielőbb jelezze érdeklődését /igényét/ !
Amennyiben cége nem aktiválja az ügyfélkapuját 2017. január 1-ig, az illetékes hatóság 5.000,- EUR-ig terjedő pénzbüntetést szabhat ki.

Elérhetőségeink: Mobil SK: +421 950 617 115 , Mobil HU: 06 70 59 59 743, kapu@kebex.sk